Fix: Youtube 60fps-videoer stammende på Chrome OS

Youtube har sprengt i form av mengde og kvalitet på videoer som lastes opp til nettstedet. Mens Youtube støtter 4K-video, har de fleste av oss skjermer som bare kan støtte 1080p og 720p på eldre maskiner. Du kan imidlertid oppdage at avspilling av høyoppløselig video på Youtube får videoene til å stamme, ettersom den underdrevne GPUen din ikke er i stand til å håndtere videoen med høy oppløsning. Vel, det viser seg at du kan gjøre noe for å fikse det uten å måtte rote med maskinvaren.

Problemet med Youtube-videoer er at de ber om VP9-video i stedet for H.264. Hva dette betyr er at selv om videoene dine starter umiddelbart og buffer raskere, vil de sannsynligvis ikke være optimalisert for datamaskinens maskinvare. Mens de fleste datamaskiner støtter maskinvareakselerasjon for H.264-video, støtter nesten ingen datamaskiner maskinvareakselerasjon for VP9. Derfor må CPU-en din gjøre det ekstra arbeidet for å dekode Youtube-videoer. Det kan løses ved å tvinge YouTube-videoer til å være H.264-kodet. Dette gjør det enkelt for maskinvaren din å håndtere Youtube-videoer, og fjerner stamming selv ved høyere oppløsninger.

Alt du trenger å gjøre er last ned denne utvidelsen fra butikken, og la den installeres på Chrome. Denne utvidelsen, kalt h264ify, tvinger automatisk Youtube-videoer til å være H.264-kodet, slik at de kan håndteres lettere av maskinvaren din.

Når du klikker på den gitte nedlastningskoblingen, blir du ført til denne siden i Chrome Nettmarked.

Bare klikk på ‘Legg til i Chrome’ øverst til høyre på skjermen. I neste popup-vindu som vises, klikker du på ‘Legg til utvidelse’.

Utvidelsen installeres og kjører automatisk. Det er ingenting mer du må gjøre. h264ify vil gjøre det for å tvinge Youtube-videoer i H.264, og du kan nyte en mye jevnere og tydeligere YouTube-opplevelse.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found