Hvordan fikse feilen 'Dangerous download blocked' i Chrome

Hvis du bruker en Chromebook, er du helt låst i Google-miljøet. Dette betyr at Google kan og ofte tar sikkerhetsbeslutninger for deg, for eksempel å blokkere websider og nedlastinger fra nettsteder som Google identifiserer som farlige. Når du prøver å åpne en slik side eller laste ned en fil, vil Chrome (enten du bruker Chromebook eller annet operativsystem) automatisk blokkere nedlastingen.

Selv om dette absolutt er en høyt verdsatt funksjon når det gjelder sikkerhet, kan det være litt frustrerende når du prøver å laste ned en fil som du vet er trygg, og Chrome lar deg ikke gjøre det. Dette kan være spesielt frustrerende for Chromebook-brukere fordi de ikke har muligheten til å bare bruke en annen nettleser (eller gå gjennom den tøffe prosessen med å få Ubuntu på Chromebooken din).

I denne opplæringen vil vi se hvordan du laster ned filer og besøker websider på Chrome som Google synes er farlige. For dette må vi deaktivere Googles forhåndsinstallerte sikkerhetsfunksjoner, så det kan være lurt å være forsiktig når du gjør dette.

Deaktiver sikkerhetsfunksjoner

  1. Gå til chrome: // settings eller bare klikk på innstillingsikonet på dashbordet.
  2. Bla til bunnen av innstillingssiden og klikk på ‘Vis avanserte innstillinger
  3. Under avanserte innstillinger finner du et underavsnitt kalt ‘Personvern og sikkerhet’. Under den delen ser du etter et alternativ som sier 'Beskytt deg og enheten din mot farlige nettsteder'. Du må bare slå av denne funksjonen

Når du har slått av dette, vil du kunne laste ned hvilken fil du vil eller hvilket nettsted du vil besøke.

Bare vær forsiktig med å besøke disse nettstedene, fordi Google merker dem som sikkerhetstrusler av en grunn. Bare last ned filer fra kilder du stoler på, ellers kan du bytte på alle slags virus og skadelig programvare som finnes på internett.

Jeg anbefaler også at du slår på denne funksjonen når ditt spesielle behov for å få tilgang til visse 'farlige' filer er over. Dette holder deg generelt beskyttet og sikker, samtidig som du får valget om å overstyre Googles sikkerhetsbeslutninger når du vil.